torsdag 8 april 2010

Homerun

Ni kanske tror att detta handlar om när TK sprang till hotellet, men icke....
Idag var ytterligare en dag där man frågade sig själv, varför bor man inte i NYC?
Igår var det den varmaste dagen sedan depressionen 34 grader, men det var inte mycket kallare idag "bara 30 grader".

Dagen började med att vi vaknade tidigt igen. Alla var uppe före åtta. Vi begav oss ner på stan för att köpa frukost och planera dagen. Vi hittade en deli som sålde mycket varierad frukost. Denna intogs sedan i parken bakom City Hall.

Efter frukost begav vi oss mot vårt första mål för dagen, Centry 21. Ett outlet med amerikanska kläder. På vägen dit passerade vi Ground Cero. Det är idag en enda stor byggarbetsplats. De har äntligen efter nio år bestämt sig för vad de ska göra med platsen.

Efter att vi gått igenom Centry 21 där ingen handlade speciellt mycket så drog vi vidare mot hamnen, the docks där Dvärgen ville besöka Abercombie & Fitch. Det blev ett ganska långt besök här då det tog styvt 45 minuter bara att betala för det vi köpte. De som fick med sig något var Bobo och Dvärgen. Kommun fick panik efter 10 minuter eftersom dom spelade "ums ums ums-musik" och sparade på lyset rätt rejält, han flydde affären till förmån för en uteservering i närheten.

Nu vilade vi i solen några timmar och hann också med att åka tur och retur med färjan till Staten Island. Där passerade vi både Ellis och Liberty Island (Frihetsgudinnan) på vägen. Vi fick också en bra vy över hela inloppet till New York och New Jersey. Vilken syn.



Nu begav vi oss mot hotellet för att byta om inför kvällens övningar, Baseboll på Citi field.
Mets mot Florida. Medan vi vilade oss i form passade TK och Bea på att gå ut i Chinatown och leta efter några fynd. De kom tillbaka efter en stund mycket nöjda. Varsin Omega var inköpt till en billig penning. Just nu går de endast sex minuter före.....

Citi Field är nybyggd stadion byggd endast för baseboll. Den tar 41.800 åskådare och ligger i Queens öster om Manhattan. Efter en lång tunnelbanetur var vi framme.

Mycket häftig anläggning. Amerikanare är ett lat släktskap. Det fanns hiss och rulltrappor till alla våningar. Det fanns butiker och framför allt barer och även stånd där de sålde drinkar på alla plan. Där blev det några besök...
Vi fick mycket bra platser med perfekt utsikt över hela planen. Tyvärr så var det inte mer än halvfullt idag. Mets torskade också tillslut med 3-1. Men publiken verkade inte allt för ledsna över det och alla lämnade stadion med ett leende på läpparna, så även vi.


Efter matchen var alla trötta och frusna. Det skilde nog minst tio grader mellan Queens och City. Så det var hemgång för hela gänget.

Så här kommer Dagens Karlsson: Varför är det viktigt för Basebollspelarna att smörja in sig i solkräm? Det är för att dom inte ska bli brända...

1 kommentar:

  1. Det låter mycket härligt med 30-35 grader och bara en massa roliga aktiviteter.

    Hoppas hockeymatchen var bra i natt (Sv tid), såg att Rangers vann med 4-3.

    Ska snart ut på en KLIF-runda och hålla spåret öppet medan ni är borta. I morrn ska Nilsson och jag ut på ett 25-kilometersäventyr i löpspåret.

    Ha det fint, over there

    Förresten. Jag visade mina kollegor bolggen och de undrade om han med glasögonen på kortet jobbad einom mediabranschen. Jag sa nej, men han med håret jobbar med information...

    //PJ

    SvaraRadera