söndag 11 april 2010

Lördag på Manhattan

Vi var alla lite tagna/bakfulla när vi vaknade dagen efter vårt besök i Maddison Square Garden. En mäktig upplevelse. Eftersom vi sedan följde upp det med att följa med några Rangers fan på lokal så blev det sent......

Nu var det dock lördag och nya äventyr stod på programmet. Efter en frukost på en Starbucks och en promenad genom Chinatown så nådde vi ner till sydspetsen på Manhattan. Där gick vi längs vattnet och nådde tillslut fram till målet för hela promenaden. Manhattans Heliport. Nu vankades det helikoptertur över Manhattan.

Gruppen delade upp sig i två delar som tog var sin tur. Danne, TK och Hallström tog en lite längre tur och Bobo, Kommun och Englund tog en kortare tur. Båda var häftiga med en vidunderlig utsikt över Manhattan. Häftigt att se hela New York från ovansidan. Tyvärr så får man inte flyga över Manhattan längre utan endast över vattnet runt omkring. Detta på grund av att Manhattan idag är en flygförbudszon efter 9/11.


Efter helikopterturen så fortsatte gruppen att vara uppdelad. Grupp ett tog tunnelbanan Upptown och grupp två utnyttjade apostlahästarna för att MidTown. För de som gick tog det ett antal timmar att ta sig ända upp till Applestore vid Central Park. På vägen hans det med flera inköp. Bobo kunde äntligen ersätta sitt TV-spel som ni trogna bolggläsare vet försvann på förra resan och en flicka med pinne och säck kommer bli fin i håret.
Grupp ett vilade i en park och sedan var det shopping för hela slanten. De hann också med att se Real Madrid - Barcelona på TV innan de båda grupperna möttes upp på hotellet för att förbereda sig inför kvällens övningar.

Kvällen började med ett besök på ESPN-sportsbar på Times Squere för middag. Efter det begav vi oss mot kvällens huvudpunkt.
Ett besök på Mariott Hotells snurrande bar. Denna ligger i toppen på den höga byggnaden. Det tar en timme för restaurangen att snurra ett varv. Har drack vi alla drinkar.
Äntligen har också vår käre vän C. A fått ett smeknamn. Tänk att det ska ta en resa till NYC för att knäcka denna svåra nöt. Namnet kommer offentliggöras på lördag.

Kommun och Bobo lämnade dock in lite tidigare på grund av trötthet och överraskades av de övriga med ett litet practical joke när de sov. Vi kan säga så mycket som att is är ganska kallt....

Vi vill tacka Bosse Björner för tipset om baren.

Dagens Karlsson: kommer senare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar