lördag 10 april 2010

Magiskt i Garden!

När gardinen rullades upp dag fyra i NYC låg en stor förväntan i luften. Det kändes i gruppen att det var dagen då en av höjdpunkterna med resan skulle upplevas. Dagen då alla skall få vara med om att se NHL-hockey live för första gången. En avgörande sista hemmamatch för New York Rangers som tar emot Philadelphia Flyers i Madison Square Garden!

Innan vi skall försöka förmedla känslorna från matchen börjar vi med dagens aktiviteter. Vi har hittills varit mycket morgonpigga så även denna dag, redan kl 07.00 fick vi dock rapporter om en "lower body injury". TK hade nämligen vaknat med stora smärtor i knäet. Då började ett febrilt arbete med att få honom klar till matchstart. Alla bekanta med någon form av medicin/sjukvårdskunskap konsulterades och Englund & Hallström begav sig till närmaste apotek för att inhandla diverse piller samt bandage. Detta arbetet gjorde tillslut att TK nu kunde stödja på benet och vi slapp att låna hotellets rullstol.

Eftersom Öhrberg insett att det bara är TK som kan hämta ut biljetterna drog vi direkt innan frukost från Hotell Holiday Inn i Soho till matcharenan för att hämta ut biljetterna. I närheten av arenan tog vi sedan en energi-rik frukost och planerade dagen. Högtrycket med 30 grader hade växlats mot moln och ca 20 grader och vi beslutade oss för en dag med shopping. Alla hjälpte till så gott de kunde med att förbättra BNP-siffrorna i Amerika där skor och kläder inhandlades till hyfsade priser. När Danne sedan satte igång larmet i Lacoste-butiken kände vi att det var dags att lämna varuhuset Macys för en snabbt dra tillbaka till hotellet. Vi tog där en snabb dusch och gjorde oss fina. Det hanns även med en liten stärkning. Tunnelbanan tog oss sedan fort till Madison Square Garden som ligger ungefär mitt på Manhattan. När vi kom till arenan visade det sig att våra biljetter gav oss access till Pregame-uppladdning i restaurangen "Play to Play". Vi fick där varsin Rangers T-shirt och mat och dryck intogs tillsammans med bilder på gamla storspelare som Richter, Messier & Wayne Gretzky.


Som uppladdning drog vi sedan till Rangers-shopen där Bobo och Öhrberg shoppade en match tröja med nr 30 Lundqvist på ryggen.

Nu äntligen inne i arenan! Vi välkomnades där av vår personliga värd Bud som tog upp beställningar under hela matchen med fulla rättigheter på menyn. Som vi skrev tidigare var denna matchen vinna eller försvinna för att Rangers skall ta sig till slutspel. Detta gjorde att stämningen vid lineup och när domaren släppte pucken var magisk. Alla kunde då se hur det lös i ögonen av glädje hos Öhrberg när matchen väl var igång. Spelet böljade fram och tillbaka och det tempot var betydligt högre än svenska elitseriehockeyn. Flyers tog snabbt ledningen men innan första perioden var slut hade Rangers både kvitterat och tagit ledningen.(För hockey intresserade har vi lite extra godis i form av en film som visar stämningen vid Rangers 2-1 mål som bör ses.)



Andra och tredje perioden hade allt var man kan förvänta sig av NHL-match med två slagsmål och mycket tacklingar. Matchen var mycket jämn och Rangers vann tillslut med 4-3 tack vara att svenska målvakten Henrik Lundqvist spikade igen i sista perioden. Vi hade också underhållning av amerikanaren på sittplatserna framför oss som åt och drack som det inte fanns någon morgondag. När vår värd Bud lämnade kvittot till dem efter slutsignalen käkade han upp det också.
Efter matchen var vi ju givetvis tvungen att fira tillsammans med övriga seger-rusiga Rangers-fans. Natten blev för vissa ganska sen.

Så till Dagens Karlsson: Vilken gammal hockeyspelare är bäst på skidor?
-Wayne Great Ski

1 kommentar:

  1. Kul att läsa om er härliga resa. Mycket information om hockeyn, men ingenting om den fortsatta utekvällen. Betyder det att ni inte minns något?

    Så, är det någon mer är TK som kommer förbi den 17e. Hoppas det.

    Ha det fortsatt toppen. Jag är inte alls avis:)

    Malin

    SvaraRadera